Welkom op www.hickoryclubs.eu

www.hickoryclubs.eu is een initiatief van PGA Fellow Professional, Iain Forrester.

Hickoryclubs.eu is Europa's grootse leverancier van gerestaureerde hickory golf sets en zeldzaam verzamelbaar antiek golf materiaal. Met meer dan 70 matched verhuur sets allemaal gemaakt bij de beste schotse fabrikanten, kunnen wij en oplossing bieden voor grote en kleine evenementen. Wat je wensen ook zijn, hickoryclubs.eu kan het voor je regelen.

Iain (1966) is oorspronkelijk uit Scotland. Hij is de 5de in de generatielijn van een fanatieke golf familie. In 1983 is hij golf pro geworden en behalve met zijn normale werkzaamheden op G&CC Hoenshuis, houdt hij zich bezig met studeren en onderzoeken van golfgeschiedenis. Iain heeft een van Europa ’s grootste collecties antieke golfboeken en hickory golf clubs, vooral zijn collectie hickory golf clubs van bekende Europese golf clubs is uniek.

Iain is lid van het Britse en Europese golf collectors sociëteiten en is bekend als auteur van verschillende wetenschappelijk artikelen op het gebied van golf geschiedenis. 


In de jaren 80 heeft Iain het vak clubs repareren/ restaureren geleerd van een bekend Engelse clubmaker en deze kennis benut hij nu tijdens restauratie projecten om antieke clubs te herstellen of speelklaar te maken.

Iain is de archivist van PGA Holland en lid de NGF Erfgoed commissie , bestuurder van de Stichting Early Golf. en heeft mee gewerkte aan de  boek 'Geschiedenis van golf in Nederland' (ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de NGF). Hij was, als een van de team leiders, verantwoordelijk voor de NGF golf tentoonstelling 2014 in het Haagse historische museum.

Iain is tegenwoordig minder actief als wedstrijd speler, in 1992 was hij Nederlands prof kampioen. Hij speelt wel nog vaak in hickory kampioenschappen mee en heeft het Duits open kampioenschap gewonnen in 2009, de Frans (2010,2014) de Engels open in 2010, de Dutch open in 2012 en de Europese in 2013.

Voor meer informatie kijk ook op www.isforgolf.nl