Gebruik


Het spelen met Hickory clubs is een belevenis op zich. Deze prachtige, met de hand gemaakte clubs, die minimaal 80 jaar oud zijn, verandert een aangenaam dagje golfen in een zeer bijzonder en onvergetelijke belevenis / ervaring.

IJzeren koppen werden met de hand gesmeed; en houten koppen waar echte kunstenaars met liefde aan werkten. De hickory shafts kwamen met de boot van Amerika naar Schotland. Daar werden ze 2 jaar in loodsen gelegd om te drogen en pas dan werden ze door vakmensen (vak golf professionals) gevormd en in clubs gezet. Heerlijk ruikend lederen handvaten maakten het proces compleet. Je club wordt je vriend, zij hebben een naam en niet een nummer, zij zijn door vakmensen, professionals en vaak ook door kampioenen gemaakt. Als je afslaat met een brassie gemaakt door Cann and Taylor, heb je best kans dat de 5 malig Open Kampioenen (J H Taylor) die ooit in zijn hand heeft gehad.


Het slaan met hickory clubs is leuker dan met moderne clubs, je hebt meer gevoel, en het lijkt dat je automatisch rustiger gaat swingen, je geniet van de uitdaging en van ieder geslaagde swing. Afstand is minder belangrijk en iedere par lijkt op een birdie.


Wil je terug in de tijd? Wil je beter kunnen begrijpen hoe het golfsport zich heeft ontwikkeld,
neem dan kontact met ons op. En wij verzorgen u een bijzondere en onvergetelijke dag.